maandag 4 september 2017

Bontewol op Instagram

Een maand geleden heb ik een Instagram account aangemaakt voor Bontewol. Opeens had ik daar zin in, vooral voor de kleinere berichtjes tussendoor. Hier op de blog heb ik toch over het algemeen pas de neiging wat te schrijven als ik op z'n minst een heel stuk opgeschoten ben met iets. Soms zit daar best wel een poos tussen en dat voelt wel eens een beetje stil. Vandaar.
Instagram is daarnaast vooral een fantastische plek om inspiratie op te doen. Dus mocht je willen weten wat er spookt, schroom dan niet om eens langs te komen. Je kunt er zelfs meteen al naar toe als je deze link volgt.
Dan zul je zien dat ik er net m'n eerste brei-video op heb gezet. Ik ben namelijk bezig met een paar geribbelde sokken. 3:1 waarbij ik dus steeds moet wisselen tussen rechts en averechts. Als je op de continentale manier breit gaat dat een stuk sneller omdat je heel snel van draad voor en achter kunt wisselen. (En de rechtse steken zijn continentaal echt supersnel.) Maar de averechtse steken zijn dan weer net ietsjepietsie omslachtiger. Ik kan ze heel goed hoor, daar niet van, maar heb tóch een manier uitgevogeld waardoor ze alsnog een heel stuk simpeler worden. Tenminste, dat vind ik dan.
Op de blog zal ik er nog wel over schrijven om het proces uit te leggen maar dat kan nog wel eventjes duren, de sokken worden heel lang...haast kniekousen. Ik ben nog niet eens op de helft daarmee.

Nee, kom maar gewoon op Instagram langs, da's veel makkelijker.

Verder hád ik dit berichtje eigenlijk gister al willen posten. 3 september was namelijk de verjaardag van mijn breiende oma. De postume aanstichtster van al m'n brei-activiteiten de laatste jaren. Ze moest eens weten... Als ze niet ongeveer 20 jaar geleden was gestorven was ze nu 115 geworden. Mooie getallen. Ter ere van haar was het mooi geweest als ik het niet vergeten was.
(In mijn verdediging, ik heb een mond vol hechtingen na een lange zit bij de paradontoloog en ben best wel een beetje zielig.) Zullen we net doen of het vandaag de 3e is?

3 opmerkingen:

  1. Ik vond je al op instagram; ) ook ik heb van mijn oma leren breien en haken en zelfs lezen :-)

    BeantwoordenVerwijderen

  2. افضل خدمات التنظيف بالدمام تجدونها مع شركة تنظيف مسابح بالاحساء شركة المثالية للتنظيف المتفوقة والمتقدمة دائما لانجتزتها وخبرتها الكبيرة التي قدمتها لعملائها بالجودة والمواصفات القياسية بالاسعار المناسبة والجودة العالية بخصومات تصل الي 50% مع الضمان للجودة

    شركة تنظيف مسابح بالدمام

    BeantwoordenVerwijderen