donderdag 17 augustus 2017

Vlieland sokken

Deze zomer kom ik niet veel aan breien toe. Dat zit zo.
Bijna ieder jaar verzin ik in de vakantie wel een "project" om te doen. Zo ben ik een keer een hele zomer lang bezig geweest met het bouwen van het prachtigste kippenhok óóit, of zoals 2 jaar geleden dus het project "leren sokken breien", waaruit deze Bontewol-blog is ontstaan. Vorig jaar mocht ik van mezelf lekker aanrommelen met het verven van wol uit (plantaardig) materiaal en een beetje spinnen. Maar déze zomer had ik weer een iets serieuzer project op het menu staan. Namelijk het doen van een heuse grote Groene Zomer Schoonmaak in huis. Dat was nodig en ik kan je vertellen dat het ook heel veel werk is...en ook dat ik daarbij niet de rust vond om daarnaast ook nog eens een paar sokken op de pennen te zetten. Tja...

Maar gelukkig zijn er in die lange zomer óók vakanties. Ik had er 2 op de planning staan. De eerste was met man en hondjes kamperen in Frankrijk, en hoewel ik daarvoor wel wat sokkenwol had ingepakt kwam er van breien niets terecht, veel te druk met vakantie vieren. De tweede vakantie was een lang weekend naar Vlieland met de hondjes om een goede vriend op te zoeken die daar in de zomer al jaren op een huis past.

Voor mij was het de 4e keer dat ik zo naar Vlieland trok en zo langzamerhand voelt het steeds meer als eventjes thuiskomen. Het eiland is inmiddels bekend en dat maakt het geheel zoveel meer ontspannen. De meeste tijd ben ik met de hondjes op pad geweest, veel fietsen en wandelen en uitwaaien en bijtanken. De zee is niet mijn natuurlijke biotoop maar door Vlieland heb ik ervan leren houden, en de hondjes blijken inmiddels ook échte zeehondjes te zijn, zo uitgelaten en jolig worden ze ervan. Maar er waren óók perioden met regen. Daarop had ik al geanticipeerd door vooral niet m'n sokkenwol te vergeten!

Na 4 dagen terug op de boot was ik al een flink eind op weg. Niet dat het ál die tijd geregend had hoor, maar door de rust en de vrijheid was er vanzelf óók meer ruimte gekomen, en zin. Dus vandaar.

Eenmaal weer thuis kon ik dat zowaar een beetje vasthouden. De taken van de Zomerpoets werden weer hervat maar 's avonds nam ik ook af en toe eens de tijd om weer een paar toeren te breien.

Waarbij Cousje er vaak voor zorgde dat ik nog wat langer bleef doorgaan dan oorspronkelijk de bedoeling was geweest. Daar groeien ze wel van kan ik verklappen.

Voor ik het door had waren ze al van de pennen af en kon ik aan de afterthought hielen beginnen.

Viel dat nét even mooi samen met een klein griepje. Niet dat dát nou zo leuk was, maar de sokken hadden daardoor even geen concurrentie van andere klusjes. En zo had ik al binnen 2,5 week toch maar mooi weer een nieuw paar sokken in bezit. M'n Vlieland-sokken! Want zonder dat heerlijke eiland zou ik nóóit begonnen zijn. Wat een fijn souvenir!

Zo kan de herfst rustig beginnen, al zou ik het eerlijk gezegd op prijs stellen als dat nog éventjes duurt.

Sokkenpaar #23
Wol: Drops Delight, kleur 02 en 08, afwisselend 5 toeren per kleur.
Pen: Rondbreinaald 80 cm. Dikte 2,5
Hiel: Aangepaste Forethought/Afterthought/Shortrow hiel (Wigje 6 en 4)
Techniek: 2 tegelijk, teen-op. Continental style

9 opmerkingen:

 1. Mooie sokken. En ik ben nog nooit op vlieland geweest. Maar het klinkt heel leuk en relax.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig! Leuk dat je er weer bent!

  groet, Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dankjewel Nina en Marjolein. Vlieland is inderdaad een heerlijk klein eiland maar het is ook fijn om weer gewoon thuis te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gebruik jij de jogless techniek of gewoon lekker doorbreien? Ik brei nu steeds 2 naalden van 1 kleur maar dannis jogless niks.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij deze sokken heb ik geen jogless techniek gebruikt. De kleurcontrasten tussen de strepen leken me bij aanvang niet erg sterk en de wol is ook iets hariger. Het valt daardoor amper op. Sokkenpaar #5 heb ik wel jogless gebreid maar eerlijk gezegd vind ik het geen wereldschokkend verschil hoor. Of je moet er met je neus bovenop staan. Het kan soms echt mooier zijn maar voor mij is het geen must.
   Groetjes Chantal

   Verwijderen
  2. Dank je! Eigenlijk bevestig je al wat ik zelf ook dacht! Ik zie amper verschil en nu bij 2 toeren trekt het ook nog eens aardig.

   Verwijderen
 5. Wat een geweldig mooie sokken zeg, de kleuren zijn prachtig, tis dat ze van dat drops delight gebreid zijn......dat breit zo naar vind i dan, anders begon ik er zo aan :)

  BeantwoordenVerwijderen

 6. شركة تنظيف منازل بالخبر

  شركة تنظيف منازل بالخبر شركة المثالية هي افضل شركة تنظيف بالخبر يمكنكم التواصل معها للحصول علي افضل خدمات تنظيف المنازل والشقق والفلل والبيوت والمجالس والكنب والسجاد والموكيت والمفروشات بجودة عالية ومواصفات قياسية حيث تعد شركة تنظيف منازل بالخبر اولي الشركات التي التي تخصصت في مجالل التنظيف بالخبر ولديها خبرة كبيرة وعمالة ماهرة وادوات تنظيف حديثة وطاقم عمالة مدرب علي اعلي مستوى فلا تترددوا في الاتصال بشركة المثالية للتنظيف بالخبر وسوف تحصلون علي افضل الخدمات المنزلية من نظافة ومكافحة حشرات بارخص الاسعار

  BeantwoordenVerwijderen