woensdag 3 augustus 2016

Verfmonster-sokken

Wat een regen opeens. Ik besloot er maar een dagje breien van te maken en een nieuw bedacht zomerproject te starten. Namelijk het breien van "Verfmonster-sokken".
Van elk verfbad dat ik deze komende periode ga doen, of het nu een eerste, tweede of derde verfbad is, of een over-verving, bewaar ik wat wol om daar een nieuw stukje mee aan de Verfmonster-sokken te breien. Fair Isle-techniek en een beetje etnisch.

Ik heb namelijk een heel mooi geïllustreerd sokkenboek van Anna Zilboorg (Fancy Feet) over allerlei prachtige oude Turkse sokkenpatronen wat m'n inspiratie heeft aangewakkerd. Niet dat ik daar iets letterlijk van over wil nemen maar het gevoel van zo'n rijkpatroont en kleurige etnische sok lijkt me geweldig. Hoeft natuurlijk niet per se Turks te zijn. Als knipoog heb ik in ieder geval alvast een redelijk spitse teen gekozen, zoals het echt oude model sokken. (Gelukkig heb ik daar de lange tenen voor.) Maar uiteindelijk is het doel om in de loop van de tijd een overzicht in sokvorm te hebben van alle kleuren die er uit de verfbaden zijn gekomen deze zomer. Meteen een stok achter de deur om meer te verven!!

Te zijner tijd, als ze af zijn, zal ik er weer een blogje aan wagen om te laten zien hoe het geworden is. Ben benieuwd hoeveel kleuren het uiteindelijk worden en of het een mooi geheel oplevert. Er wórdt gezegd dat Natuurlijk Geverfde Kleuren altijd bij elkaar passen en op een bepaalde manier is het ook een soort 'Bontesok' alleen dan met iets meer werk uiteraard.

De tenen laat ik alvast zien. Die zijn van wol van de eerste Solar Dye. Meekrap en Sandelwood.
En daarmee is dit zomerproject letterlijk van start gegaan. Nog heel wat te verven...en te breien! Leuk!

2 opmerkingen:

 1. Het ziet er allemaal geweldig uit, zowel de geverfde wol als het begin van deze sokken.
  Veel breiplezier
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat je ook de wol zelf verft!
  Het begin is al mooi! Benieuwd naar het eindresultaat!
  Geniet van je breiwerk!!
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen